فروش عمده برنج و غلات یکی از مشاغل اصلی ما ایرانی هاست. چرا که تقریبا می توان گفت بعد از نان پرمصرف ترین غذای ایرانی ها که در سفره ها حضور دارد برنج است.
هرچند که برنج های فراوانی از کشورهای دور و نزدیک وارد ایران می شود اما برنج ایرانی همچنان جایگاه بالای خودش را دارد. برنج های ایرانی عموما از کیفیت های بالایی در مقایسه با برنج های وارداتی برخوردارند. اما برنج های ایرانی نیز خود کیفیت های متفاوت و درجه بندی شده ای دارند.
بعضی مانند برنج هاشمی و طارم محلی از کیفیت های بهتری برخورداند و برخی مانند فجر و شیرودی و ندا و صدری از کیفیت های پائین تری برخوردارند.البته نام های دیگری نیز وجود دارند. با همه اینها برای خرید برنج ایرانی باید دقت لازم را بعمل آورد چرا که همین کیفیت های متفاوت برنج های ایرانی و برنج های وارداتی بازاری برای افرادی که بصورت نادرست کار می کنند ایجاد کرده است. آنها برنج های تقلبی را به جای برنج های اصلی به خریداران می فروشند. لذا لازم است نکاتی را هر چند خلاصه بیاموزید و در هنگام خرید بکار ببندید:
برنج کهنه یا برنج تازه
برنجی که تازه باشد هنوز مرطوب است و از این رو اولا در هنگام خرید وزن بیشتری دارد و ثانیا در موقع پخت به اصطلاح ری نمی کند. زیرا آب چندانی به خود جذب نمی کند. برعکس برنج کهنه، که خشک تر است و از این رو در هنگام خرید وزن کمتری دارد، در هنگام پخت ری بیشتری دارد. بنابراین در هنگام خرید برنج ایرانی حتما برنج کهنه بخرید. البته این مسئله مطلق نیست چرا که در صورتی که چند کیسه برنج خرید کنید تا زمانی که مصرف آنها فرا برسد، همان برنج ها برنج کهنه محسوب می شوند. بهترین برنج برنجی است که مربوط به برداشت سال قبل باشد. نه سال جاری. بگذارید با یک مثال بیشتر توضیح دهیم:
اگر اکنون آبان باشد و شما قصد خرید برنج شمال را داشته باشید بهتر است که برنج سال قبل را خرید کنید. البته همانطور که در بالا عرض کردیم این موضوع بستگی به میزان خرید شما نیز دارد.
تشخیص عطر و طعم برنج
به اندازه یک مشت برنج مورد نظر را در کف دست خود قرار دهید و سپس با دهان خود روی آن “ها” کنید و سپس ببوئید. عطر برنج مرغوب خودش را بخوبی نشان می دهد.
همچنین مقداری برنج را در دهان خود قرارداده و بجوئید طعم خود را نشان می دهد.
برنج یکدست
اغلب در میان دانه های برنج، دانه های شکسته نیز دیده می شود. برای اینکه مقدار آنها را تشخیص دهید به اندازه یک مشت روی کف دست خود قرار داده و سپس با دقت تعداد دانه های شکسته را مشاهده کنید. اگر کمی تخصص در برنج داشته باشید با این روش حتی می توانید نوع برنج های موجود در کیسه را تشخیص دهید. متاسفانه اغلب بصورت متقلبانه برنج های مختلف را مخلوط می کنند.
هر برنج از نظر ظاهر با سایر برنج ها کمی فرق دارد که همانطور که عرض کردیم کمی نیاز به تخصص دارد. مثلا برنج هاشمی با برنج شیرودی متفاوت است و همینطور با سایر انواع برنج ها.
این نکته مهمی است و یکدستی برنج بسیار اهمیت دارد زیرا مدت پخت هر برنج معمولا با نوع دیگر فرق دارد و برنج مخلوط را نمی توان خوب از آب درآورد
بنابراین سعی کنید برای خرید برنج ایرانی سراغ فروشندگانی بروید که دارای اعتبار کافی هستند.
ای تی مارکت مرکز خرید برنج ایرانی از فروشندگان معتبر کشور است. در صورت تمایل از اینجا وارد صفحه خرید برنج شوید
نگهداری و انبار کردن:
- کیسه یا سطل های نگهداری برنج را حتما در جایی عاری از نم، خنک و بویژه خشک انبار کنید تا رطوبت درون دانه ها تبخیر شود.
- از گذاشتن کیسه ها روی هم خودداری کنید.
- بین هر کیسه فاصله ای برای عبور هوا بگذارید.
- هر چند وقت یک بار محتوای کیسه یا ظروف را زیر و رو کرده، آن را از لحاظ رخنه و حمله حشرات و آفات بررسی کنید.
- افزودن مقداری نمک و چند دانه سیر همراه با سرکشی و هوادهی گاه به گاه، از آفت زدگی آن جلوگیری می کند.
- به هیچ وجه از قرص های شیمیایی استفاده نکنید.
- در صورت آفت زدگی، پیش از تخم گذاری بیشتر آفات و افزایش حشرات، برنج را در هوای آزاد، دور از تابش نور خورشید پهن کرده، با الک کردن برنج از لطمه و خسارت بیشتر جلوگیری کنید.
- دقت کنید نمک به جا مانده از برنج آفت زده را به سبب پرهیز از انتقال مجدد تخم آفات به ظروف یا کیسه ها مجددا استفاده نکنید